Tadeusz I Wielki 159 Posted November 4 Share Posted November 4 Mapa Królestwa Hawilandu z dnia 04.11.2023, z uwzględnieniem stanów, położenia miast i granic z poprzednich map oraz dodaniem paru nowych miast. Hawilandzki Instytut Kartograficzny - 2023 2 Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Octopic 98 Posted November 4 Share Posted November 4 4 godziny temu, Tadeusz I Wielki napisał: Mapa Królestwa Hawilandu z dnia 04.11.2023, z uwzględnieniem stanów, położenia miast i granic z poprzednich map oraz dodaniem paru nowych miast. Hawilandzki Instytut Kartograficzny - 2023 Piękne, twórcze, jedyne co to mnie ta Kolonia zastanawia, bo to była wieś, a nie miejscowość, chyba że według HiSu ożyła, to zwracam honor, bo to już część Postanu kontrolowanego przez @Tadeusz I Wielki - Prezydent Ruorag, Poseł Hawilandzki, Wiceprezydent Postanu i jego Premier, Dumny Hawilandczyk i Postańczyk, Roman Octopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz I Wielki 159 Posted November 4 Author Share Posted November 4 2 godziny temu, Roman Octopic napisał: Piękne, twórcze, jedyne co to mnie ta Kolonia zastanawia, bo to była wieś, a nie miejscowość, chyba że według HiSu ożyła, to zwracam honor, bo to już część Postanu kontrolowanego przez @Tadeusz I Wielki Była wieś, ale połączyła się z okolicznymi wsiami i wyszło dość duże miasto Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Octopic 98 Posted November 5 Share Posted November 5 A czy na podstawie tej mapy tworzona będzie mapa drogowa Hawilandu? - Prezydent Ruorag, Poseł Hawilandzki, Wiceprezydent Postanu i jego Premier, Dumny Hawilandczyk i Postańczyk, Roman Octopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz I Wielki 159 Posted November 5 Author Share Posted November 5 8 minut temu, Roman Octopic napisał: A czy na podstawie tej mapy tworzona będzie mapa drogowa Hawilandu? Tak, właśnie w tej chwili jest tworzona w 1% mapa, kończe drogi w stolicy robić, jednak mam nadzieję że do 2024 uda się skompletować wszystko. Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 1,028 Posted November 7 Share Posted November 7 Ja was błagam. Jest tyle możliwości, a wy wybraliście akurat Painta 😫 Już lepiej będzie zlecić wykonanie tej mapy komuś innemu, np. Muratyckiemu Instytutowi Map (a jakże!). My wam machniemy po taniości ❤️ Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Jankowski 82 Posted November 7 Share Posted November 7 Gimp to już jednak progress, szczególnie patrząc na poprzednie mapy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 1,028 Posted November 7 Share Posted November 7 8 minut temu, Piotr Jankowski napisał: Gimp to już jednak progress, szczególnie patrząc na poprzednie mapy... To to jest mapa z Gimpa?! Boże... Każdy kiedyś zaczynał, to prawda, ale no śmielej trzeba to wszystko, śmielej! @Tadeusz I Wielki jak coś to MIM serio chętnie pomoże, byleby to jakoś wyglądało i było użytkowe 😂 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Jankowski 82 Posted November 7 Share Posted November 7 (edited) 9 minut temu, Waksman napisał: To to jest mapa z Gimpa?! Boże... Każdy kiedyś zaczynał, to prawda, ale no śmielej trzeba to wszystko, śmielej! @Tadeusz I Wielki jak coś to MIM serio chętnie pomoże, byleby to jakoś wyglądało i było użytkowe 😂 Z tego co rozumiem to gimp "poprawiony" w Paint. Edited November 7 by Piotr Jankowski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leonid Repulijski 164 Posted November 7 Share Posted November 7 GIMP zepsuty w Paincie? Spiker Kongresu II FN, Przewodniczący FKW, Minister Sprawiedliwości Klon należący do @Kamiljan de Harlin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz I Wielki 159 Posted November 7 Author Share Posted November 7 3 godziny temu, Piotr Jankowski napisał: Gimp to już jednak progress, szczególnie patrząc na poprzednie mapy... 2 godziny temu, Waksman napisał: To to jest mapa z Gimpa?! Boże... Każdy kiedyś zaczynał, to prawda, ale no śmielej trzeba to wszystko, śmielej! @Tadeusz I Wielki jak coś to MIM serio chętnie pomoże, byleby to jakoś wyglądało i było użytkowe 😂 Nie, to nie jest Gimp, tylko tak jak pan Waksman pisał, Paint.net. A aktualnie to wszystko to są mapy początkowe, bo to dopiero 3 mapa HIK'u, a kolejną mapę planujemy w Inkscape Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Jankowski 82 Posted November 7 Share Posted November 7 Najważniejsze że jest coraz lepiej! (Chociaż nadal nie rozumiem ideii oznaczania wielkości miejscowości kolorami.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Fryderyk de Espada 771 Posted November 7 Share Posted November 7 Ja w sumie też zaczynałem od Paint.net ale szybko przerzuciłem się na Gimpa. Nie jest to może w opinii wielu jakieś idealne narzędzie ale dla mnie się sprawdza. @Tadeusz I Wielki polecam przerzucić się na Gimpa i po czasie jakoś się to przyjmie i przyzwyczai. Też może nie jestem wybitnym grafikiem ale radzę sobie jak mogę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Octopic 98 Posted November 11 Share Posted November 11 Czy da się do HIK dołączyć? Chciałbym pomóc w zbieraniu danych o miastach - Prezydent Ruorag, Poseł Hawilandzki, Wiceprezydent Postanu i jego Premier, Dumny Hawilandczyk i Postańczyk, Roman Octopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz I Wielki 159 Posted November 14 Author Share Posted November 14 W dniu 11.11.2023 o 22:06, Roman Octopic napisał: Czy da się do HIK dołączyć? Chciałbym pomóc w zbieraniu danych o miastach Da się, proszę złożyć tutaj wniosek dlaczego, ale szczególnie Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Octopic 98 Posted November 17 Share Posted November 17 W dniu 14.11.2023 o 11:06, Tadeusz I Wielki napisał: Da się, proszę złożyć tutaj wniosek dlaczego, ale szczególnie Chce zostać pracownikiem HIKu aby pomóc zbierać dokładniejsze dane o miastach, drogach i liczbie ludności. Chciałbym móc uczestniczyć w tworzeniu map tak bardzo jak to możliwe. - Prezydent Ruorag, Poseł Hawilandzki, Wiceprezydent Postanu i jego Premier, Dumny Hawilandczyk i Postańczyk, Roman Octopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts