Jump to content
  • Create New...

Benjamin Romanow

Members
    133
  • Last visited

• Days Won

6

Benjamin Romanow last won the day on September 9

Benjamin Romanow had the most liked content!

About Benjamin Romanow

• Birthday May 5

Recent Profile Visitors

958 profile views

DANE UŻYTKOWNIKA

ID Paszportu

Data przyjazdu

Pełne dane

Podpis

Benjamin Romanow's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

• Reacting Well
  • One Year In
  • Collaborator
  • Yobel Ten, który próbuje ale mu nie wychodzi 2021 Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

65

1. Żeby NKI mogło coś robić, trzeba NKI uregulować 🙃
  2. Pozwolę sobie systematycznie wrzucać poprawioną całość, żeby było ładnie, pilnie i super. Natomiast — jako dodatkową kategorię można wprowadzić występek.
  3. Wysoka Izbo! Przedstawiony przez Szanownego Spikera projekt nie jest projektem dobrze przygotowanym ze strony stylistycznej, ale także merytorycznej. Pozwolę sobie przedstawić własny projekt, oparty na doświadczeniach z innych mikronacji czy z realnego świata. Dodałem zasady stosowania ustawy, odpowiedzialności karnej. Wprowadziłem pojęcia umyślności i jedności czynu, gdyż trudniej byłoby funkcjonować bez nich. Wyłączenia odpowiedzialności i przedawnienia także są rzeczą niezbędna, co mogę stwierdzić na podstawie własnych doświadczeń. Zamiana banicji na dożywocie. Dodanie zakazu pełnienia funkcji publicznych myślę, że będzie dobrym wyborem i zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Część cywilna po to, żeby można było zawierać ładne umowy i ładnie się sądzić 🙂 Zdecydowałem się na wejście w życie z komunikatem. Taki zapis dodałbym również do ustaw o sądach i o milicji. RM wyda jeden komunikat, gdy wszystkie ustawy będą gotowe i cacy. Proszę o głosy, debatę, argumenty, zażalenia, wyżalenia, cokolwiek. Oczywiście art. 15-17 należy uzupełnić i można powielić.
  4. Może uchwalić a na końcu jakieś przepisy wprowadzające? 😛
  5. Mnie już @Damiano á-la-Tristeprzygarnął.
  6. Czyli chce Pan zostać częścią społeczeństwa nordackiego, jednak nie chce Pan zaufać temu społeczeństwu i ujawnić z jakiego kraju przyszedł?
  7. Może jakiś pilotaż dobrowolny? 😶
  8. I tu, i tu. Nie powiedziałem, że tylko w ubiegającym się.
  9. Ja bym dał wymóg referendum w państwie ubiegającym się...
  10. A w Etapie IV pod wspaniałą nazwa "#kiedyś" system zostanie zautomatyzowany i będzie klikadełko na głównej ❤️