• Kocham to! 3
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

August de la Sparasan

Obywatel Federacji
    111
  • Ostatnia wizyta

• Wygrane w rankingu

7

Ostatnia wygrana August de la Sparasan w dniu 26 Sierpnia

Użytkownicy przyznają August de la Sparasan punkty reputacji!

O August de la Sparasan

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

DANE UŻYTKOWNIKA

ID Paszportu

Data przyjazdu

Pełne dane

Podpis

Osiągnięcia August de la Sparasan

Entuzjasta

Entuzjasta (6/17)

• Roczek
  • Miesiąc później...
  • Reakcjonista
  • Przetrwać tydzień
  • Dyskutant

Najnowsze odznaki

65

Reputacja

1. Panie Waksmanie, chętnie bym pogadał, ale nie z panem. Żadnego państwa wspólnie z panem nie tworzyłem i Westlandu nigdy do FN nie wprowadzałem (ogólnie byłem przeciw, ale za swoich rządów uznałem ten fakt). Choć w jednej jedynej kwestii masz pan rację - zwierzchnikiem byłem, choć na pewno nie prowincji składowej. Bez odbioru.
  2. Jeśli można (a nawet jeśli nie można), pozwolę sobie wygłosić parę słów komentarza. Można to traktować jako reakcję, tylko trochę bardziej rozbudowaną niż jedna emotka. Dziwny to wyrok, tak jak i dziwny to proces. Bez minimalnie bardziej publicznych obrad, bez szansy na obronę (bo z wyroku wychodzi, że to bardziej proces przeciwko mojej osobie niż przeciw państwu), bez mów końcowych i możliwości odwołania się i apelacji (chyba, że takowa jest, wtedy chętnie z niej skorzystam). Osobiście odbieram wyrok jako dyshonor, bo i inaczej go odebrać nie mogę, i nie zgadzam się z jego uzasadnieniem w żaden sposób, powiem więcej, trochę mnie on bawi. Dla mnie jasnym jest, że postąpiłem zgodnie z uprawnieniami gwarantowanymi mi przez konstytucję Państwa Westland, o którego przetrwanie i interes powinienem dbać w pierwszej kolejności, byłem bowiem jego legalnie wybranym rządcą, a nie delegatem rządu II FN na Westland. Tak czy owak, jeśli ktoś czekał na klasyczne słowa "sprzeciw" i "nie uznaję" czy "będę się procesował" - oto i one. No, nagadałem się. Znaczy wypisałem się. To na razie tyle.
  3. Niniejszym składam dymisję z funkcji sekretarza Partii Socjalkapitalistycznej w związku z wypełnieniem celów mojej kadencji. Na swojego następcę proponuję towarzysza Bolesława Kiranóo von Hohenburga.
  4. Kończę głosowanie z powodu oddania głosów przez wszystkich uprawnionych. Głosowały trzy osoby, wszystkie były za. Ogłaszam, iż Prezydium traktat przyjęło.
  5. Dekret Sekretarza Partii Socjalkapitalistycznej dotyczący zniesienia poboru do Wojska Westlandzkiego Art. 1. Zaprzestaje się wszelkiego poboru do Wojska Westlandzkiego. Art. 2. Znosi się stan podwyższonej gotowości w Wojsku Westlandzkim. Art. 3. Nakazuje się demobilizację wszystkich osób wcielonych do Wojska Westlandzkiego w ramach poboru. Art. 4. Niniejszy dekret wchodzi w życie z chwilą publikacji.
  6. Sekretarz Partii Socjalkapitalistycznej postanawia o rozszerzeniu amnestii na wszystkich byłych członków organizacji znanej jako Kiryjska Milicja Ludowa przebywających na terenie Państwa Westland.
  7. Drogi Towarzyszu, Jakkolwiek wasze umiejętności w zakresie wojskowości są niezaprzeczalnie cenne, w obecnej chwili proponuję wstrzymać się z powierzaniem Towarzyszowi konkretnego stanowiska do czasu zakończenia się procesu zjednoczeniowego z Kirianią. Pozdrawiam, /-/ August de la Sparasan Sekretarz Partii Socjalkapitalistycznej
  8. Dla zachowania pełni formalności rozpoczynam debatę nad projektem, ale jednocześnie proponuję, aby, jeśli Towarzysze pozwolą, przejść od razu do głosowania.
  9. Jako obiecałem, tak i dotrzymuję słowa, skoro tow. Novak skończył z wątpliwymi moralnie i prawnie działaniami, proszę czuć się przyjętym do Prezydium.
  10. Wysoki sądzie, Dla mnie sprawa jest jasna. W Konstytucji Państwa Westland z dn. 1 stycznia 2024 podpunkt 7 artykułu 14 mówi jasno: "[Sekretarz Partii Socjalkapitalistycznej] Jest naczelnym zwierzchnikiem Wojska Westlandzkiego.". Dowodzi to, iż 1. Wojsko Westlandzkie jako podmiot prawny istniało w tamtym momencie i istnieje nadal (nie ma bowiem żadnego aktu je rozwiązującego), 2. jako Sekretarz Partii Socjalkapitalistycznej w mojej gestii leży zwierzchnictwo nad nim. Ogłaszając pobór wykorzystałem zatem swoje uprawnienia w kryzysowej sytuacji.
  11. Przyjmuję Towarzysza kapitulację i dziękuję za podjęcie decyzji korzystnej dla nas wszystkich.
  12. Jak już mówiłem, powrót towarzysza do Prezydium jest jak najbardziej możliwy, ale wyłącznie po rozwiązaniu KML i zaprzestaniu prowokowania kugarskiego separatyzmu w Westlandzie i Muratyce. Gwarancji natomiast, powtarzam, dać nie mogę - członek Prezydium jest jak każdy inny urzędnik i może zostać odwołany, jeśli zajdzie taka potrzeba. Po towarzysza ekscesach oczekiwanie specjalnego traktowania pod groźbą "zastosowania środków desperacji" wydaje się być cokolwiek niestosowne.
  13. Sekretarz Partii Socjalkapitalistycznej ogłasza pełną amnestię dla członków organizacji znanej jako Kiryjska Milicja Ludowa, którzy do godz. 14:00 24 sierpnia br. dobrowolnie poddadzą się jednostkom Wojska Westlandzkiego. Zostaną oni wtedy puszczeni wolno po uprzednim rozbrojeniu. Termin może zostać nieznacznie przełożony na wniosek przedstawicieli Kiryjskiej Milicji Ludowej.