• Kocham to! 3
Skocz do zawartości
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Bierfest - Grand Prix 1923


Rekomendowane odpowiedzi

99991261745774617.png

Wielki festiwal piwa nadchodzi wielkimi krokami. Co prawda, jako jego piewca nieco kuleje z czasem, ale czego nie robi się dla tak wybornego święta! 

Zacznijmy więc skrócony "kurs z przygotowań złotego napoju"! Dla prawdziwych zapaleńców nie będzie to żadnym problemem, a wręcz ciekawym doznaniem.
Na czym polega konkurs piwny podczas tegorocznego Oktoberfest? Ano, tak jak w zeszłym roku na tym by skomponować najlepszy trunek w wersji wizualnej, ale i opisowej, tak by oddać w całej swojej okazałości produkt jaki mógłby pokazać się na realnym rynku piwnym.
Browarnictwo to przecież sztuka bardzo skomplikowana, dlatego tylko prawdziwi fachowcy zrobią to w sposób na tyle wyrafinowany jak brzozopolańska piwowar, Anastasia Windsachen, której Chmielarz nie jednemu odciął...prąd. Oczywiście z miłości, tylko dlatego! 😉

Ok, zatem szybkie wyjaśnienie, na KRAM BROWARNIKÓW zgłaszać się może od jutra, aż do przedostatniego dnia Oktoberfest - zatem do 24 października. Każdy z wystawców może przedstawić nam maksymalnie dwa piwa, ale oba weźmą udział w konkursie na najlepsze piwo i złoty medal Bierfest Grand Prix!  Głosowanie odbędzie się między 25 a 26 dniem miesiąca! Nie przegap tego
No, ale jak dokonać zgłoszenia, zapytacie?

100505667931996843.png

Każdy uczestnik Oktoberfest ma prawo zagłosować na najlepsze piwo w tym sezonie!


Co musi posiadać dobrej klasy, rozpoznawalne piwo? Oczywiście smak i wygląd. Na tym się właśnie skupimy. Poprzez smak rozumiemy opis trunku, jego kolor, rodzaj i wszystko co da się opisać słowami. Druga część, jaka będzie podlegać ocenie to wygląd. Tutaj sprawa jest nieco bardziej skomplikowana, gdyż należy wykonać etykietę, która całkowicie odda klimat browaru w jakim został wykonany.
Podsumowując, co zrobić by wziąć udział w Piwnym Festiwalu? Sporządź opis (długość dowolna) i wykonaj etykietę na butelkę, a my zajmiemy się jej „zabutelkowaniem”.

Pomoże przy tym niezawodna ekipa "Zabutelkowanych Helwetycznie & co.", za co z góry dziękuję!


  • Kocham to! 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij