Jump to content
  • Create New...

Fatima Popow-Chojnacka

Members
    33
  • Last visited

• Days Won

2

Fatima Popow-Chojnacka last won the day on September 7 2022

Fatima Popow-Chojnacka had the most liked content!

About Fatima Popow-Chojnacka

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DANE UŻYTKOWNIKA

ID Paszportu

Data przyjazdu

Fatima Popow-Chojnacka's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

• One Year In
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Collaborator
  • Reacting Well

Recent Badges

23

1. No dobra. Źle to trochę być może napisałam i chaotycznie. Proszę wybaczyć. Osoby prywatne zaczęły ten temat map a poszło, że "znów Sarmacja krzyczy na temat ziem". :D Jest po prostu źle u Was na forum napisane. Dlatego prostuję, że nie "cała Sarmacja", tylko parę osób. Więc prywatnie zdanie to raczej nie wiem czy jest to powód do mówienia, że znów robimy inbę na temat ziem. Z resztą to nawet inba nie była więc też nie przesadzajmy. Jest grzecznie, jak ktoś zauważył :p Ale dobra nie ma co się dalej czepiać. Mam nadzieję, że teraz jest zrozumiałe :d
  2. Tu chodzi o Mirię, Sangię i Nowicję. Nadal uważamy je za swoje ziemie. Są na mapie zaznaczone jako Sclavinia, dlatego pewne osoby zwróciły na to uwagę.
  3. Wyjaśnię tą kwestię. Wkleję po prostu, co już pisałam u nas na forum: My nie mamy żadnych zastrzeżeń co do rozmiarów (ale jeśli jest rzeczywiście problem z tym to może będzie trzeba przyjrzeć się temu), więc nie mam pojęcia skąd takie wnioski. Tylko niektóre osoby wyraziły swoje prywatne zdanie o tym, że jest część Sarmacji zaznaczona jako Sclavinia. Więc Sarmacja żadnych pretensji nie ma, tylko osoby prywatne. Ale jak zwykle, wystarczy jedna wypowiedź by poszło, że to zdanie całego państwa.
  4. Wasza Ekscelencjo Panie Prezydencie, Drodzy Koribijczycy, Niestety nie mogłam przybyć na Wasze święto, za co serdecznie przepraszam. Z opóźnieniem ale proszę przyjąć gratulacje oraz najserdeczniejsze życzenia. Niech Koribia dalej się rozwija i zaznacza swoje miejsce na mapie mikroświata, czerpiąc przy tym dobrą zabawę. 🙂
  5. Szanowni Państwo! Zapraszamy do startu w V edycji Rajdu Hasselandzkiego. Zgodnie z tradycją, każda edycja odbywa się przy użyciu innego środka lokomocji, i tym razem posłużą do tego balony. Podstawowy sposób zdobywania punktów podczas etapów to rozwiązywanie quizów. Zapisy przyjmujemy do 10 listopada włącznie. Rajd startuje 12go, a kończy się 15go. Więcej informacji w artykule: https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/13455/0 Zapraszamy!
  6. Serdecznie zapraszam wszystkich — tak uczestników, jak i odbiorców — do wzięcia udziału w plebiscytach mających na celu wyłonienie zwycięzców 3. Międzynarodowego Konkursu Malarskiego „Barwy lata”. Głosujemy w dwóch ankietach — pierwszej, dla kategorii „Barwy lata” oraz drugiej, dla kategorii ogólnej. https://mia.leocja.org/ Głosujemy do soboty, 17 września 2022 r., godziny 21.00. Prace są dostępne bezpośrednio w serwisie głosowania, ale w zgrabniejszej postaci można się z nimi zapoznać pod poniższymi odsyłaczami: Kategoria „Barwy lata” — 16 prac Kategoria dowolna — 15 prac Udział w plebiscytach wymaga profilu w Stemplu. Głosowanie jest anonimowe.
  7. Szanowni! W imieniu Alfreda Fabiana von Hohenburg Tehen-Dżeka informuję o kolejnym konkursie malarskim. ___________________ [justify]Już się przyjęło, że konkursy malarskie z tej „serii” odbywają się w Palatynacie Leocji, wobec czego bardzo serce by mnie bolało, gdyby kolejny z tej odsłony nie pojawił się jeszcze tych wakacji. A czasu pozostaje coraz mniej, więc wiedząc, ile roboty ma Helwetyk, będąc odpowiedzialnym za to, że mu (nie wiem jakim cudem wspominając o Burku) przypomniałem o „Barwach lata”, podejmuję rękawicę uratowania pięknej tradycji w Jego imieniu, kiedy cierpi na realiozę najbardziej. No mam nadzieję, że się nie pogniewa, „Barw jesieni” już mu nie odbiorę (mam nadzieję). Zasady są proste — przy pomocy aplikacji Dream (umiejętność rysowania nie jest wymagana), w stylu dowolnym lub wybierając brak stylu, generujemy prace na jeden lub oba z poniższych tematów: • tytułowe „Barwy lata” (w interpretacji autorki lub autora), • temat dowolny. Następnie do czwartku, 25 sierpnia, godziny 21.00 zgłaszamy je w niniejszym wątku. O wyborze zwycięskich prac zdecyduje plebiscyt przeprowadzony za pośrednictwem Międzynarodowego Instytutu Ankiet (mam nadzieję, że Helwetyk do tego czasu wróci i zdoła ustawić odpowiednio) w gronie wszystkich mieszkańców Pollinu.[/justify] Jak to zwykł mawiać Romański — inspirujących słów kluczowych! Regulamin konkursu Harmonogram konkursu: Harmonogram konkursu: — zgłaszanie prac na forum do wtorku, 25 sierpnia, g. 21.00, — ogólnopolliński plebiscyt w dniach 26–28 sierpnia, — ogłoszenie wyników w poniedziałek, 29 sierpnia. Dwie kategorie konkursowe, z dwiema nagrodami: — temat „Barwy lata” (w interpretacji autorki lub autora), — temat dowolny. Praca wykonana przy pomocy https://app.wombo.art/, styl dowolny lub brak stylu, wyłącznie w oryginalnym rozmiarze zapisu (tj. 1080 × 1920 pikseli z ramką — przykład lub 960 × 1568 pikseli bez ramki — przykład). Umieszczenie promptów na pracach pozostawione do uznania autorek lub autorów. Można zgłosić dowolną liczbę prac. W przypadku znacznej liczby zgłoszeń, organizator zastrzega sobie prawo do poddania pod głosowanie w plebiscytach określonej liczby prac autora lub autorki, w kolejności ich zgłaszania. Autorka lub autor wyraża zgodę na skopiowanie pracy do Kustosza w przypadku, gdyby została oryginalnie zamieszczona w innym serwisie służącym do udostępniania grafik. Autorka lub autor wyraża zgodę na wykorzystanie pracy na znaczku wyemitowanym z okazji konkursu w przypadku zajęcia pierwszego miejsca. Informacje praktyczne W serwisie https://app.wombo.art/ należy założyć konto i zapisywać swoje prace. Wówczas można je pobierać, w maksymalnej rozdzielczości, bez konieczności ręcznego przycinania.
  8. Wasza Ekscelencjo, Wasze Ekscelencje, z upoważnienia JKM Arkadiusza Maksymiliana oraz w jego imieniu przekazuję zaproszenie na obchody XX-lecia Księstwa Sarmacji. Z wyrazami szacunku, ( – ) Fatima von Hohenburg Marcjan-Chojnacka Marszałek Dworu Książęcego JKM Arkadiusza Maksymiliana
  9. Mam nadzieję, że pójdzie Wam lepiej niż podczas mundialu 😄
  10. @Alfred Fabian von Tehen-Dżek Zapewne będzie chętny 😜