Jump to content

NKI - informacje

Recommended Posts

NKI informuje, że w związku z wyborem @Albert Fryderyk de Espada na nowego Prezydenta Muratyki dokonano stosownych zmian w Urzędzie Wniosków, nadając wcześniej wymienionej osobie uprawnienia do rozpatrywania wniosków.

Kaspar Waksman-Dëter
Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry
były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego
Muratyka1.png

• 4 months later...

NKI informuje, że wszyscy @Freutreggërzy uzyskali dostęp do Dziennika Ustaw. Jednak żeby dopełnić wszelakie informacje, które miałem przekazać, a których nie przekazałem, to logujecie się tutaj - KLIK!

• Like 2

Kaspar Waksman-Dëter
Muratyka1.png

• 4 weeks later...

NKI informuje, że do paska edytora zostały dodane przyciski pozwalające na szybkie wstawienie symbolu waluty jorda muratyckiego (Ɉ) oraz rubla czesnoradzkiego (₽). Dodano także możliwość justowania tekstu oraz

Spoiler

spoilerowania

.

• Like 4

Kaspar Waksman-Dëter
Muratyka1.png

• 2 weeks later...

Małe mini info - zmieniłem ikonkę strony na nieoficjalny herb Unii Nordackiej, także żeby było 😄

Kaspar Waksman-Dëter
Muratyka1.png

W związku z przenosinami Kirianii na forum Unii utworzona została grupa obywateli tego kraju - @Obywatel Kirianii, oraz stosowna grafika grupy:

Obywatel Kirianii.png

Pozdrawiam z rodzinką! 😄

• I love it! 1

Kaspar Waksman-Dëter
Muratyka1.png

• 1 month later...

W związku z problemami w uprawnieniach działów uprasza się administratorów krajowych o dokładnie sprawdzenie uprawnień każdego działu. Dostęp do działów publicznych powinny mieć wszystkie role (wyświetlanie, czytanie, odpowiadanie, tworzenie i pobierania) oprócz roli gościa (ci posiadają tylko dwa pierwsze uprawnienia). Administratorzy krajowi winni są sprawdzić każdy dział w kategorii swojego kraju pod kątem zgodności uprawnień. W razie niezgodności muszę je poprawić tak, aby były poprawne. W razie problemu należy zwrócić się do Szefa NKI.

DW: @Robert Drenin @Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Kaspar Waksman-Dëter
Muratyka1.png

• 1 month later...

Ogólnie nie skapnąłem się, że przypadkowo wybombiłem e-mail połączony z tym forum, który miał wysyłać do użytkowników powiadomienia i inne takie duperele. Ale spokojnie, naprawiłem, testowałem i działa, przynajmniej na razie.

Kaspar Waksman-Dëter
Muratyka1.png

• 2 weeks later...

W związku z postępującymi pracami nad stroną główną nagłówek forum odnosić będzie od dzisiaj właśnie do niej. Proszę się powoli przyzwyczajać, bo część funkcjonalności forum będziemy sukcesywnie przenosić na stronę główną. Przypomnę - do strony głównej logujemy się danymi z forum.

@Mieszkaniec @Obywatel Unii Nordackiej

• Like 2

Kaspar Waksman-Dëter
Muratyka1.png

Szanowni @Obywatel Unii Nordackiej oraz @Mieszkaniec!

Wczoraj udało się zakończyć pracę nad systemem prasowym na naszej stronie głównej. W związku z tym artykuły na forum zostały wyłączone. Na tą chwilę każdy artykuł prasowy dodawany jest do ogólnej instytucji o nazwie "Unia Nordacka". W niedalekiej przyszłości, kiedy moduł instytucji zostanie ukończony, możliwe będzie przypisanie artykułu do instytucji której jest się właścicielem lub w której się pracuje i posiada się uprawnienia do takiego przypisania.

Planowane jest również zintegrowanie systemu prasowego z Międzynarodowym Bankiem Pollinu, który będzie wypłacał wynagrodzenie za polubienia w wybranej przez użytkownika walucie. Serdecznie zapraszamy do korzystania z systemu 😉

• I love it! 2
  • Wow 1

Kaspar Waksman-Dëter
Muratyka1.png

18 godzin temu, Waksman napisał:

Szanowni @Obywatel Unii Nordackiej oraz @Mieszkaniec!

Wczoraj udało się zakończyć pracę nad systemem prasowym na naszej stronie głównej. W związku z tym artykuły na forum zostały wyłączone. Na tą chwilę każdy artykuł prasowy dodawany jest do ogólnej instytucji o nazwie "Unia Nordacka". W niedalekiej przyszłości, kiedy moduł instytucji zostanie ukończony, możliwe będzie przypisanie artykułu do instytucji której jest się właścicielem lub w której się pracuje i posiada się uprawnienia do takiego przypisania.

Planowane jest również zintegrowanie systemu prasowego z Międzynarodowym Bankiem Pollinu, który będzie wypłacał wynagrodzenie za polubienia w wybranej przez użytkownika walucie. Serdecznie zapraszamy do korzystania z systemu 😉

Znakomita robota!

Nastała mała reorganizacja widgetów na forum. Z paska bocznego przeniesiono na pasek pod listą działów widgety: użytkowników online, użytkowników online w ciągu ostatnich 24h oraz statystyk forum.

Kaspar Waksman-Dëter
Muratyka1.png

12 godzin temu, Waksman napisał:

Nastała mała reorganizacja widgetów na forum. Z paska bocznego przeniesiono na pasek pod listą działów widgety: użytkowników online, użytkowników online w ciągu ostatnich 24h oraz statystyk forum.

A czemu tak, a po co to komu... Segment użytkowników online jest przeze mnie często odwiedzany jak chce kogoś postalkować, a teraz miałem laga gdzie to jest 🤨

Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Wielki Imperator Kiriański, Król Abachazji i ktoś tam jeszcze

1174.png99792411588297136.png

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

W dniu 13.03.2023 o 17:17, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

A czemu tak, a po co to komu... Segment użytkowników online jest przeze mnie często odwiedzany jak chce kogoś postalkować, a teraz miałem laga gdzie to jest 🤨

Po to żeby strona nie była tak rozstrzelona :P. Trzeba się po prostu przyzwyczaić 😉

A co do kolejnych nowości - na stronie głównej:

1. powoli wprowadzane są powiadomienia. Na tą chwilę obejmują one oznaczenie nas w Świergocie i komentarzach artykułów. W niedalekiej przyszłości obejmą one także polubienia artykułu.
  2. podzielono moduł głosowań na aktualne, nadchodzące i archiwalne - wszystko dla Waszego komfortu 😉

@Obywatel Unii Nordackiej

• Like 2

Kaspar Waksman-Dëter
Muratyka1.png

W dniu 8.03.2023 o 12:10, Femme Mystere napisał:

Świetnie! Lubię pieniądze 😄 więc fajnie, że będzie można otrzymywać wynagrodzenie za artykuły.

Tutaj jest jeden problem z generowaniem pieniądza. Zanim prace nad wynagrodzeniami za artykuł będą mogły zostać rozpoczęte, trzeba się zastanowić skąd mają się brać pieniądze na wypłatę? Chcemy by pieniądze były w MBP, jednak z którego konta miały by one być wypłacane?

Aktualnie nie ma podziału na to, z jakiego kraju został wydany artykuł, więc nie wiadomo, które państwo powinno za artykuł zapłacić, nie mówiąc już o przypadku, że publikacja jest po prostu w UN?

Może dobrym rozwiązaniem byłoby, utworzenie w MBP waluty UN, która by była używana do wypłacania nagród? W końcu za posty generowane w części wspólnej, też powinno się coś dostawać.

Co o tym sądzicie? @Obywatel Unii Nordackiej

19 godzin temu, Sheldon Anszlus Lovelace napisał:

Może dobrym rozwiązaniem byłoby, utworzenie w MBP waluty UN, która by była używana do wypłacania nagród? W końcu za posty generowane w części wspólnej, też powinno się coś dostawać.

Imho bardzo dobry pomysł. Od dłuższego czasu myślałem nad zaproponowaniem wprowadzenia waluty wspólnej, która zdecydowanie ułatwiła by między nami współpracę. Pomysł mogę zaproponować w Parlamencie, zobaczymy co powiedzą na to posłowie.

• Like 1

Kaspar Waksman-Dëter
Muratyka1.png

Nordackie Konsorcjum Informatyczne informuje o wdrożeniu systemu głosowania stworzonego dla Nordackiego Parlamentu Unijnego. Składa się na niego moduł oddawania głosu oraz moduł wyświetlania wyniku przy użyciu schematu sali posiedzeń. NKI gorąco liczy na to, że Parlament wkrótce oficjalnie zacznie korzystać z systemu, a @Marszałek Parlamentu UN zajmie się unormowaniem tego prawnie.

Kaspar Waksman-Dëter
Muratyka1.png