Waksman 783 Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 NKI informuje, że w związku z wyborem @Albert Fryderyk de Espada na nowego Prezydenta Muratyki dokonano stosownych zmian w Urzędzie Wniosków, nadając wcześniej wymienionej osobie uprawnienia do rozpatrywania wniosków. Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 783 Posted October 9, 2022 Author Share Posted October 9, 2022 NKI informuje, że wszyscy @Freutreggërzy uzyskali dostęp do Dziennika Ustaw. Jednak żeby dopełnić wszelakie informacje, które miałem przekazać, a których nie przekazałem, to logujecie się tutaj - KLIK! 2 Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 783 Posted November 3, 2022 Author Share Posted November 3, 2022 NKI informuje, że do paska edytora zostały dodane przyciski pozwalające na szybkie wstawienie symbolu waluty jorda muratyckiego (Ɉ) oraz rubla czesnoradzkiego (₽). Dodano także możliwość justowania tekstu oraz Spoiler spoilerowania . 4 Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 783 Posted November 17, 2022 Author Share Posted November 17, 2022 Małe mini info - zmieniłem ikonkę strony na nieoficjalny herb Unii Nordackiej, także żeby było 😄 Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 783 Posted November 23, 2022 Author Share Posted November 23, 2022 W związku z przenosinami Kirianii na forum Unii utworzona została grupa obywateli tego kraju - @Obywatel Kirianii, oraz stosowna grafika grupy: Pozdrawiam z rodzinką! 😄 1 Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 783 Posted December 24, 2022 Author Share Posted December 24, 2022 W związku z problemami w uprawnieniach działów uprasza się administratorów krajowych o dokładnie sprawdzenie uprawnień każdego działu. Dostęp do działów publicznych powinny mieć wszystkie role (wyświetlanie, czytanie, odpowiadanie, tworzenie i pobierania) oprócz roli gościa (ci posiadają tylko dwa pierwsze uprawnienia). Administratorzy krajowi winni są sprawdzić każdy dział w kategorii swojego kraju pod kątem zgodności uprawnień. W razie niezgodności muszę je poprawić tak, aby były poprawne. W razie problemu należy zwrócić się do Szefa NKI. DW: @Robert Drenin @Bolesław Kirianóo von Hohenburg Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 783 Posted February 18 Author Share Posted February 18 Ogólnie nie skapnąłem się, że przypadkowo wybombiłem e-mail połączony z tym forum, który miał wysyłać do użytkowników powiadomienia i inne takie duperele. Ale spokojnie, naprawiłem, testowałem i działa, przynajmniej na razie. Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 783 Posted February 26 Author Share Posted February 26 W związku z postępującymi pracami nad stroną główną nagłówek forum odnosić będzie od dzisiaj właśnie do niej. Proszę się powoli przyzwyczajać, bo część funkcjonalności forum będziemy sukcesywnie przenosić na stronę główną. Przypomnę - do strony głównej logujemy się danymi z forum. @Mieszkaniec @Obywatel Unii Nordackiej 2 Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 783 Posted March 5 Author Share Posted March 5 Szanowni @Obywatel Unii Nordackiej oraz @Mieszkaniec! Wczoraj udało się zakończyć pracę nad systemem prasowym na naszej stronie głównej. W związku z tym artykuły na forum zostały wyłączone. Na tą chwilę każdy artykuł prasowy dodawany jest do ogólnej instytucji o nazwie "Unia Nordacka". W niedalekiej przyszłości, kiedy moduł instytucji zostanie ukończony, możliwe będzie przypisanie artykułu do instytucji której jest się właścicielem lub w której się pracuje i posiada się uprawnienia do takiego przypisania. Planowane jest również zintegrowanie systemu prasowego z Międzynarodowym Bankiem Pollinu, który będzie wypłacał wynagrodzenie za polubienia w wybranej przez użytkownika walucie. Serdecznie zapraszamy do korzystania z systemu 😉 2 1 Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heinz-Werner Grüner 111 Posted March 6 Share Posted March 6 18 godzin temu, Waksman napisał: Szanowni @Obywatel Unii Nordackiej oraz @Mieszkaniec! Wczoraj udało się zakończyć pracę nad systemem prasowym na naszej stronie głównej. W związku z tym artykuły na forum zostały wyłączone. Na tą chwilę każdy artykuł prasowy dodawany jest do ogólnej instytucji o nazwie "Unia Nordacka". W niedalekiej przyszłości, kiedy moduł instytucji zostanie ukończony, możliwe będzie przypisanie artykułu do instytucji której jest się właścicielem lub w której się pracuje i posiada się uprawnienia do takiego przypisania. Planowane jest również zintegrowanie systemu prasowego z Międzynarodowym Bankiem Pollinu, który będzie wypłacał wynagrodzenie za polubienia w wybranej przez użytkownika walucie. Serdecznie zapraszamy do korzystania z systemu 😉 Znakomita robota! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladimir Agucko 9 Posted March 6 Share Posted March 6 Teraz ja zrozumieć. Do mnie czasem trza innym językiem. 😛 Cymam kcuka w guze. 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Femme Mystere 130 Posted March 8 Share Posted March 8 Świetnie! Lubię pieniądze 😄 więc fajnie, że będzie można otrzymywać wynagrodzenie za artykuły. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 783 Posted March 13 Author Share Posted March 13 Nastała mała reorganizacja widgetów na forum. Z paska bocznego przeniesiono na pasek pod listą działów widgety: użytkowników online, użytkowników online w ciągu ostatnich 24h oraz statystyk forum. Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 124 Posted March 13 Share Posted March 13 12 godzin temu, Waksman napisał: Nastała mała reorganizacja widgetów na forum. Z paska bocznego przeniesiono na pasek pod listą działów widgety: użytkowników online, użytkowników online w ciągu ostatnich 24h oraz statystyk forum. A czemu tak, a po co to komu... Segment użytkowników online jest przeze mnie często odwiedzany jak chce kogoś postalkować, a teraz miałem laga gdzie to jest 🤨 Bolesław Kirianóo von Hohenburg Wielki Imperator Kiriański, Król Abachazji i ktoś tam jeszcze "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 783 Posted Wednesday at 09:23 PM Author Share Posted Wednesday at 09:23 PM W dniu 13.03.2023 o 17:17, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: A czemu tak, a po co to komu... Segment użytkowników online jest przeze mnie często odwiedzany jak chce kogoś postalkować, a teraz miałem laga gdzie to jest 🤨 Po to żeby strona nie była tak rozstrzelona :P. Trzeba się po prostu przyzwyczaić 😉 A co do kolejnych nowości - na stronie głównej: powoli wprowadzane są powiadomienia. Na tą chwilę obejmują one oznaczenie nas w Świergocie i komentarzach artykułów. W niedalekiej przyszłości obejmą one także polubienia artykułu. podzielono moduł głosowań na aktualne, nadchodzące i archiwalne - wszystko dla Waszego komfortu 😉 @Obywatel Unii Nordackiej 2 Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sheldon Anszlus Lovelace 34 Posted Friday at 09:22 PM Share Posted Friday at 09:22 PM W dniu 8.03.2023 o 12:10, Femme Mystere napisał: Świetnie! Lubię pieniądze 😄 więc fajnie, że będzie można otrzymywać wynagrodzenie za artykuły. Tutaj jest jeden problem z generowaniem pieniądza. Zanim prace nad wynagrodzeniami za artykuł będą mogły zostać rozpoczęte, trzeba się zastanowić skąd mają się brać pieniądze na wypłatę? Chcemy by pieniądze były w MBP, jednak z którego konta miały by one być wypłacane? Aktualnie nie ma podziału na to, z jakiego kraju został wydany artykuł, więc nie wiadomo, które państwo powinno za artykuł zapłacić, nie mówiąc już o przypadku, że publikacja jest po prostu w UN? Może dobrym rozwiązaniem byłoby, utworzenie w MBP waluty UN, która by była używana do wypłacania nagród? W końcu za posty generowane w części wspólnej, też powinno się coś dostawać. Co o tym sądzicie? @Obywatel Unii Nordackiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Femme Mystere 130 Posted Friday at 09:25 PM Share Posted Friday at 09:25 PM Może niech każde państwo łoży na wspólne konto w NKI (na którym będę zarabiała...) 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sheldon Anszlus Lovelace 34 Posted Friday at 09:35 PM Share Posted Friday at 09:35 PM Zawsze będzie można opodatkować. 💸 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 783 Posted Saturday at 04:49 PM Author Share Posted Saturday at 04:49 PM 19 godzin temu, Sheldon Anszlus Lovelace napisał: Może dobrym rozwiązaniem byłoby, utworzenie w MBP waluty UN, która by była używana do wypłacania nagród? W końcu za posty generowane w części wspólnej, też powinno się coś dostawać. Imho bardzo dobry pomysł. Od dłuższego czasu myślałem nad zaproponowaniem wprowadzenia waluty wspólnej, która zdecydowanie ułatwiła by między nami współpracę. Pomysł mogę zaproponować w Parlamencie, zobaczymy co powiedzą na to posłowie. 1 Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 783 Posted 13 hours ago Author Share Posted 13 hours ago Nordackie Konsorcjum Informatyczne informuje o wdrożeniu systemu głosowania stworzonego dla Nordackiego Parlamentu Unijnego. Składa się na niego moduł oddawania głosu oraz moduł wyświetlania wyniku przy użyciu schematu sali posiedzeń. NKI gorąco liczy na to, że Parlament wkrótce oficjalnie zacznie korzystać z systemu, a @Marszałek Parlamentu UN zajmie się unormowaniem tego prawnie. Kaspar Waksman-Dëter Freutreggër Czekoladowic, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts