Tadeusz I Wielki 137 Posted March 13 Share Posted March 13 (edited) Ten wątek tworze po to, aby dla największych miast Hawilandu przyporządkować kulturę itd. Oprócz największych miast, znajdą się tutaj stolice stanów itd. Największe miasta (marzec 2023): Hökás (3,1 mln v-ludności), Hokas City Serte (2.4 mln v-ludności), Dolny Hawiland Łużowsk (ok. 1.9 mln v-ludności), Uhraińska Autonomia Hov (1.3 mln v-ludności), Volkano Revora (1.0 mln v-ludności), Revora Gave i Jouv (1mln v-ludności), Dolny Hawiland Klav (930 tysięcy v-ludności), Hokas City Vafs (800 tysięcy v-ludności), Hokas City Av (714 tysięcy v-ludności), Postański Region Charkiv (ok. 600 tysięcy v-ludności), Uhraińska Autonomia i Dolny Hawiland Miasta stanowe-regionowe (miasta które nie są powyżej) Savy (599 tysięcy v-ludności), Kuvej Leżajsk (432 tysięcy v-ludności), Volkano (druga stolica Volkano) Albuquerque (451 tysięcy v-ludności), Icecoldano (lub New Mehico) Klak (452 tysięcy v-ludności), Icecoldano (druga stolica) Divor (511 tysięcy v-ludności), Austoroland Yakurena (487 tysięcy v-ludności), Anurekay Miasto Zeoul, (208 tysięcy v-ludności), Wydzielone Miasto O1, Region Skażony, Kuvej (50 tysięcy v-ludności) Edited September 3 by Tadeusz I Wielki 1 1 Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksander von Kruk 21 Posted March 21 Share Posted March 21 w Serte kultura jest hawilandzko-kiriańska chyba, ale może mnie ktoś poprawić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voloslav von der Hov 11 Posted March 28 Share Posted March 28 Hawilandzko-Kiriańska, zgadza się, ale to dlatego że mieszkają tam te dwie narodowości (większość to Hawilandczycy, ale jest też duży odsetek kiriańczyków) przez co popularne są tam dania kiryjskie i dania hawilandzkie, a nawet dania połączone 1 ktoś mniej ważny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz I Wielki 137 Posted April 1 Author Share Posted April 1 a Revora jest miasto-stanem (stanem który jest jednocześnie miastem, Revora ma w swoim stanie kilka dużych wsi), popularne jest tam jedzenie postańskie i hawilandzkie, a także revorskie - jedzenie głównie ryb. W Revorze znajduje się też Zalew Florydzki, a reszte nie wiem, bo prezydentem jest @Aleksander von Kruk, więc on niech napisze. Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Octopic 86 Posted April 28 Share Posted April 28 a o Ruoragu coś może? 1 - Prezydent Ruorag, Poseł Hawilandzki, Wiceprezydent Postanu i jego Premier, Dumny Hawilandczyk i Postańczyk, Roman Octopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz I Wielki 137 Posted April 28 Author Share Posted April 28 Godzinę temu, Roman Octopic napisał: a o Ruoragu coś może? Ruðrag, Ruorag - stolica wyspy o tej samej nazwie. Mieszka tam w okolicach 50-60 tysięcy osób, jest to jedyne miasto wyspiarskie Hawilandu która ludność przekracza 15 tysięcy mieszkańców (Steg: 14 tysięcy, New Saroy: 8 tysięcy). Miasto jest również największe na wyspie, ma 101km. Największą instytucją jest tam Kalaki TT (wyspiarska firma zajmująca się portami, wykupiona przez Mont Inc). Drugie miejsce zajmuje Instytucja Pogodowa samego Romana Octopica. W mieście tym mieszka 54% hawilandczyków, i 43% ludności wyspiarskiej (rdzennej). Pozostałe 3% to ludność nieokreślona, lub zmieszana. Popularne są tam wyścigi konne. Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolesław Lwie Serce 42 Posted September 1 Share Posted September 1 Odświeżam wątek, ustalmy cos o łużowsku, bo jest to miasto Uhraińskie, ale nie mamy na ten temat zupełnie nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz I Wielki 137 Posted September 3 Author Share Posted September 3 W dniu 1.09.2023 o 12:59, Bolesław Lwie Serce napisał: Odświeżam wątek, ustalmy cos o łużowsku, bo jest to miasto Uhraińskie, ale nie mamy na ten temat zupełnie nic Mieszka tam z 54% Uhraińców i 46% Hawilandczyków, ma piękny rynek, podeśle jutro zdjecia Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
AleksanderNovak 26 Posted September 3 Share Posted September 3 (edited) Duży plus za to, że pamiętaliście o Uhraińskich miastach. Na terenach Hawilandu z czego się orientuję również w przeszłości był Suderland. Niestety mam wątpliwości co do liczby mieszkańców w miastach. Sześć i pół miliona mieszkańców to sporo jak na jedno miasto, nawet bardzo sporo. Warszawa ma 1.6mln, natomiast Kraków 800k. Moim zdaniem to po prostu za dużo na początek, zwłaszcza na taki mały kraj jak Hawiland. Edited September 3 by AleksanderNovak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz I Wielki 137 Posted September 3 Author Share Posted September 3 (edited) Godzinę temu, AleksanderNovak napisał: Duży plus za to, że pamiętaliście o Uhraińskich miastach. Na terenach Hawilandu z czego się orientuję również w przeszłości był Suderland. Niestety mam wątpliwości co do liczby mieszkańców w miastach. Sześć i pół miliona mieszkańców to sporo jak na jedno miasto, nawet bardzo sporo. Warszawa ma 1.6mln, natomiast Kraków 800k. Moim zdaniem to po prostu za dużo na początek, zwłaszcza na taki mały kraj jak Hawiland. Sorka, policzyłem cały stan zamiast Hokasu, poprawiłem liczebność Hokasu i zmniejszyłem liczebność reszty miast, dzięki za czujność, co do Suderlandzkich miast to nie wiem, będe musiał obczaić, wiem że parę napewno jest na północy Edited September 3 by Tadeusz I Wielki Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 237 Posted September 4 Share Posted September 4 Novak, wiem że lubisz robić sobie z państwa skansen i nie krytykuję, sam to robię czasem w Kirianii, ale bez przesady, raz że Hawiland tworzą Hawilandczycy a nie ty, a dwa że suderland te ziemie okupował, więc cywilizacji raczej nie założyli xD 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg I Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz I Wielki 137 Posted September 4 Author Share Posted September 4 21 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Novak, wiem że lubisz robić sobie z państwa skansen i nie krytykuję, sam to robię czasem w Kirianii, ale bez przesady, raz że Hawiland tworzą Hawilandczycy a nie ty, a dwa że suderland te ziemie okupował, więc cywilizacji raczej nie założyli xD Co do miast, ostatnio odnalazłem jedno miasto w połowie suderlandzkie, ale więcej nie znalazłem Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Octopic 86 Posted September 9 Share Posted September 9 W dniu 4.09.2023 o 11:27, Tadeusz I Wielki napisał: Co do miast, ostatnio odnalazłem jedno miasto w połowie suderlandzkie, ale więcej nie znalazłem To podaj jakie to miasto - Prezydent Ruorag, Poseł Hawilandzki, Wiceprezydent Postanu i jego Premier, Dumny Hawilandczyk i Postańczyk, Roman Octopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk Ziemiański 48 Posted September 10 Share Posted September 10 Piękny ten Hawiland. 1 Henryk Ziemiański Minister spraw wewnętrznych Federacji Nordackiej Burmistrz Tomaszewa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz I Wielki 137 Posted September 10 Author Share Posted September 10 16 godzin temu, Roman Octopic napisał: To podaj jakie to miasto Krasnowo, nie mam o nim żadnym info, znam tylko nazwę Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolesław Lwie Serce 42 Posted September 11 Share Posted September 11 nie mamy nic o Łużowsku, ale zawsze możemy mieć 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz I Wielki 137 Posted September 12 Author Share Posted September 12 W dniu 11.09.2023 o 18:27, Bolesław Lwie Serce napisał: nie mamy nic o Łużowsku, ale zawsze możemy mieć No możemy, albo możemy wziąść informacje które znamy: Łużewsk jest wschodnim miastem z populacją wynoszącą ponad 1 mln mieszkańców. Urodziła się tu wicepremier Uhrainy Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Octopic 86 Posted Wednesday at 06:55 PM Share Posted Wednesday at 06:55 PM W dniu 12.09.2023 o 20:28, Tadeusz I Wielki napisał: No możemy, albo możemy wziąść informacje które znamy: Łużewsk jest wschodnim miastem z populacją wynoszącą ponad 1 mln mieszkańców. Urodziła się tu wicepremier Uhrainy Nie no zajebiste informacje, szkoda że nic one nam nie dają 😆 Weźcie w końcu zacznijcie robić opis tego miasta, tak jak robiliście to z innymi. Czy to nie dyskryminacja miasta? - Prezydent Ruorag, Poseł Hawilandzki, Wiceprezydent Postanu i jego Premier, Dumny Hawilandczyk i Postańczyk, Roman Octopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz I Wielki 137 Posted Wednesday at 08:55 PM Author Share Posted Wednesday at 08:55 PM 1 godzinę temu, Roman Octopic napisał: Nie no zajebiste informacje, szkoda że nic one nam nie dają 😆 Weźcie w końcu zacznijcie robić opis tego miasta, tak jak robiliście to z innymi. Czy to nie dyskryminacja miasta? Dyskryminacja? XD Opiszemy, spokojnie, nie mówimy tu o dyskryminacji, jakby to była dyskryminacja to nie uwzględnibym miast Uhrainy Król Hawilandu, Tadeusz I Wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts