Jump to content
  • Create New...

Tarsycjusz Operar

Federation Citizen
    64
  • Last visited

• Days Won

4

Tarsycjusz Operar last won the day on July 16

Tarsycjusz Operar had the most liked content!

About Tarsycjusz Operar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DANE UŻYTKOWNIKA

ID Paszportu

Data przyjazdu

Pełne dane

Podpis

Tarsycjusz Operar's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

• One Year In
  • Reacting Well
  • One Month Later
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

38

1. Szanowny Panie Przewodniczący, składam serdeczne gratulacje z racji objęcia urzędu w Radzie Języka Nordackiego. Uprzejmie proszę o odpowiedzi na następujące pytania: jaka jest (lub będzie planowana) rola języka nordackiego w Federacji Nordackiej? jaki jest stosunek/miejsce języka nordackiego do kontynentu nordackiego? czy Rada Języka Nordackiego swoje działania oparła (lub zamierza oprzeć) na definicji słowa "język"?
  2. Wasza Ekscelencjo, Uprzejmie przesyłam niniejsze zaproszenie jako przedstawiciel władz Ludowej Republiki Magnifikatu.
  3. Wasza Ekscelencjo, Uprzejmie przesyłam niniejsze zaproszenie jako przedstawiciel władz Ludowej Republiki Magnifikatu.
  4. Wasza Ekscelencjo, Uprzejmie przesyłam niniejsze zaproszenie jako przedstawiciel władz Ludowej Republiki Magnifikatu.
  5. Wasza Ekscelencjo, Uprzejmie przesyłam niniejsze zaproszenie jako przedstawiciel władz Ludowej Republiki Magnifikatu.
  6. Pokój! Pax! Pax et bonum! Siła argumentu, a nie argument siły!
  7. Szanowny Przyjacielu, chyba nikt nie broni działalności kogokolwiek na tym czy innym forum? Fajnie, że wyrażasz swoje zdanie i możemy kulturalnie się nim wymieniać. Świadczy to o demokracji i pluralizmie, o którym mówiliśmy w artykule "Lewy demokratyzm" - w Partii Demokratycznej jedni mówią, że izolacjonizm jest zły czy coś, a inni, że [bez sensu] jest zawierać umowy międzynarodowe, bo "co do zasady nic [z nich] nie wynika, poza mizianiem się". Myślę, że tu jest ciekawie w pewien sposób. Wystarczyło, że założyłeś wątek, w którym zwięźle opisujesz swoją wątpliwość i pierwszą odpowiedź w niniejszym wątku jest autorstwa gościa zagranicznego. Czyż może być bardziej dobitny dowód potwierdzający, że cel o którym myślisz jest możliwy do wykonania? Gdyby to była wypowiedź gościa zagranicznego jeden raz, to rozumiem - dla niektórych to może być "mao". Ów gość napisał, aż (lub tylko) cztery posty. Cytując klasyka: "czyli inwestycja powoli się zwraca".
  8. Szanowny Przyjacielu, to interesuje czy jednak nie?
  9. Śpieszmy się pisać w wątkach, tak szybko są zamykane.. Z drugiej strony nic nie stoi na przeszkodzie, by otworzyć drugi wątek (np. o tej samej nazwie, ale z dodatkiem "cz. 2") by dalej móc kontynuować komentowanie pomysłu.
  10. Jest jasne, że ze swojej strony deklaruję pomoc w zakresie koniecznych formalności. Moje prywatne zdanie jest takie, że nie widzę na razie palącej potrzeby zakładania uniwersytetu tj. teoretycznie większej jednostki do opieki nad mniejszą jednostką (rady języka). Proponuję najpierw powołać wspomnianą radę. Biorąc pod uwagę dotychczasową aktywność w niniejszym wątku mogę przypuścić, że Szanowni Obywatele Leonid Repulijski i Kaspar Waksman są zainteresowani członkostwem (udziale) w radzie języka. Czy Szanowny Obywatel Hieronim Bryz również jest zainteresowany wkładem do języka w ramach planowanej struktury?
  11. Zostało założone osobne forum dla ZKRR (d. Czesnoradu).