Jump to content

Alfred Fabian von Tehen-Dżek

Members
    29
  • Last visited

• Days Won

5

Alfred Fabian von Tehen-Dżek last won the day on June 4 2022

Alfred Fabian von Tehen-Dżek had the most liked content!

About Alfred Fabian von Tehen-Dżek

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DANE UŻYTKOWNIKA

ID Paszportu

Data przyjazdu

Podpis

Alfred Fabian von Tehen-Dżek's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

• Reacting Well
  • One Year In
  • Collaborator
  • One Month Later
  • Conversation Starter

Recent Badges

34

1. Obywatele, Korbijczycy! Już 4 lata minęły, odkąd pojawiliście się na Nordacie. Ten czas minął niczym mrugnięcie okiem. Jeszcze pamiętam, jak Szwergia zawijała swoje manatki i pozostawiła Koribię pod znakiem zapytania. Wy jednak nie ugięliście się i dalej podtrzymujecie płomień państwowości. Chociaż Koribia teraz nie jest niepodległym państwem, to cieszę się, że nadal są osoby, które pielęgnują i rozwijają ten region, dla których nadal jest on ważny i dzięki którym nadal będzie istniał. Nie ma znaczenia w tym momencie, czy jest to muratycki Ulen, część składowa Federacji Nordackiej czy odrębne państwo na arenie międzynarodowej. Cieszę się, że dzięki Waszej wytrwałości dalej istniejecie i pokazujecie, że nadal można zrobić coś nowego - czego dowodem są trwające jeszcze Dni Postępu, w których miałem przyjemność uczestniczyć. Dziękuję Wam za motywację. I czekam, aż ponownie zaskoczycie mikroświat - twórczo i w liczniejszym gronie. Pamiętajcie, że możecie liczyć na Nasze, winkulijskie wsparcie. Niech żyje Koribia!
  2. Przypominam, że warto również oddawać regularnie głosy 😉
  3. Archethyck zawsze było silnie związane z postępem technologicznym. Nasze rozwiązania w większości skierowane były na rynek Sarmacji, który otrzymywał coraz to nowsze i ciekawsze rozwiązania informatyczne. Zostaliśmy za nie nagrodzeni m.in. Złotą Wędką 2021, za organizację Sarmackich Żniw. Nasze rozwiązania podbijały również serca mikronautów, którzy wręcz oszaleli na punkcie Grzybobrania, wydając na nie równowartość ponad 600 tysięcy libertów! Oddział w Zanahorii niestety nie osiągał tak zadowalających efektów, jak ten Sarmacki, tworząc kolejne nieudane i zawieszane projekty - chociażby Stadnina Koni "Grahamka", czy też System Gospodarczy "Podkomorzy". Archethyck Co. oddział w Zanahorii jest odpowiedzialny za funkcjonującą, chociaż z niewielką popularnością Nordacką Giełdę Towarów i Usług. Pomimo licznych niepowodzeń, nie poddawaliśmy się, gdyż naszym głównym orężem był fakt, że celujemy na rynek mikroświatowy. Naszym głównym partnerem strategicznym po dziś dzień jest Stempel, który udostępnia nam odpowiednie skrypty, umożliwiające sprawną autoryzację. Co prawda wycofana Stadnina Koni, była pierwszą POZALEOCKĄ aplikacją, wykorzystującą Stempla. W pierwszych dniach listopada nastąpił przełom w naszym oddziale, którego efekty już dzisiaj można podziwiać. Mam zaszczyt zaprezentować tutaj, na dniach Postępu w Muratyce pierwsze rozwiązanie naszego oddziału, z którego jesteśmy zadowoleni i które będzie rozwijane. Pierwsze prawdziwie winkulijskie, skierowane na rynek międzynarodowy rozwiązanie, wykorzystujące STEMPLA, jak również jedno z pierwszych POZALEOCKICH rozwiązań, które pozostaną z nami na dłużej. Oddziałowi Winkulijskiemu Archethycku zawsze przyświecało, aby przynosić frajdę i zabawę, a także wykorzystywać aplikacje na dłużej. Dlatego też, bez dalszego zbędnego przedłużania, mam zaszczyt tutaj, w Koribii, zaprezentować rozwiązanie, które, pomimo faktu, że nie jest jeszcze finalną wersją - jest w pełni sprawne. Prezentujemy PRZEBOJE MIKROŚWIATA czyli Listę Hitów Wirtualnego Świata Nasze rozwiązanie pozwoli nam poznać gusta muzyczne mikroświata, a także posłuży Nam do regularnych audycji z "Listą Przebojów". Co 6 godzin każdy może oddać 1 głos na wybraną przez siebie piosenkę. Może również dodać dowolną ilość tych piosenek. Piosenki nie są weryfikowane, ale na wypadek, gdyby doszło do nadużyć, nieodpowiednie treści (m.in. niebędące materiałami muzycznymi, a już Broń Boże NSFW) będą usuwane, a dodający nieodpowiednie treści otrzyma blokadę na korzystanie z systemu. Co prawda, system nie jest idealny i czeka go jeszcze wiele zmian, do których z pewnością należy poprawa logowania - po zalogowaniu należy RĘCZNIE WEJŚĆ NA STRONĘ JESZCZE RAZ (odświeżenie nie jest skuteczne!). Oddział Archetchycku w Zanahorii już pracuje nad odpowiednimi zmianami w tym zakresie. Do zmian należeć będzie również cały system głosowania, który zostanie usprawniony. Zachęcam mimo tego do korzystania z już zaproponowanego rozwiązania, gdyż jak wiadomo - czym więcej osób z niego korzysta, tym chętniej się nad nim pracuje. Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję, że jesteście z nami!
  4. W korycie Rzeki Stołecznej, przepływającej przez Kanugard zauważono znaczące ilości drogocennego złota. Lokalna magnateria przez długi czas ukrywała te bogactwa przed wścibskimi poszukiwaczami złota, ale nie byli w stanie tego wiecznie ukrywać. Czy w Unii Nordackiej znajdą się śmiałkowie, którzy pomimo zagrożenia ze strony skrytobójcy ruszą, aby znaleźć drogocenny minerał? Zapraszam do wspólnej zabawy, szczegółowe zasady na forum pod poniższym linkiem: http://forum.winkulia.eu/showthread.php?tid=5097
  5. Co prawda w Czesnoradzie nieczęsto goszczę, ale skoro już jestem, to poproszę o weryfikację. Może coś się zmieni 😄 S-73dYn44l
  6. Jak już się za to wziąłem, to też poproszę o weryfikację S-73hZnY4o Ps. odnośnik do weryfikacji w dziale powitań nie działa, jakby nie było wyszukiwarki to nie wiem, czy bym trafił xD Ps2. Nie wiem czego nie użyłem linka bezpośrednio ze stempla xD
  7. Targi już za 2 dni! Zachęcam serdecznie do zgłoszenia się do Bitwy Morskiej. Mam również nadzieję, że ktoś się skusi i przedstawi jakieś regionalne potrawy na stoisku, przygotujemy miejsce, jeżeli będzie taka potrzeba 😄
  8. Szanowni Muratykanie i Czesnoradczycy! W imieniu całego Związku Winkulijskiego mam zaszczyt zaprosić wszystkich na Targi Regionalne z kuchnią w roli głównej w Trinitzu. W programie wiele różnych atrakcji, w tym aleja stoisk, gdzie każdy uczestnik będzie mógł otworzyć własny stragan (wątek na forum w dziale Targów) z przysmakami kulinarnymi swojego regionu. Wierzymy, że będzie to dobra okazja do poznania tajemnic kulinarnych mikroswiata i już dzisiaj zachęcam do wzięcia udziału w zabawie. Dodatkowo, przewidzany został szereg atrakcji, w tym Pokaz Floty Winkulijskiej, który odbędzie się poza Trinitzem, a także turniej w Bitwę Morską (tzw. Statki) oraz wielki Quiz o Winkulii. Gwarantujemy bardzo dobrą zabawę. 11-18 sierpnia, zapiszcie sobie w kalendarzu i nie zapomnijcie się pojawić! Przydatne linki - Dział Wydarzenia: http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=873 - Zasady i zapisy do turnieju w Bitwę Morską: http://forum.winkulia.eu/showthread.php?tid=4772
  9. Na razie trwają testy powiadomień, jak już wszystko będzie działać (a na razie coś się je*e), to linka i inne informacje też przekażę
  10. W tym wątku pojawiać się będą powiadomienia z Nordackiej Giełdy Towarów i Usług. Więcej informacji już wkrótce.
  11. Mieszkanki i Mieszkańcy Muratyki i Czesnogradu! Powstała idea zorganizowania realowego zjazdu mikronautów. Gorąco zapraszam chętnych do dołączenia! Miejsce: Toruń (ogarnianie noclegów w toku). Termin: 29-31 lipca. Mamy już 6 potwierdzonych uczestników, kolejnych przyjmiemy z wielką przyjemnością. W razie pytań piszcie śmiało (do Oswalda Baskerville'a na Discordzie, który poprosił mnie o przekazanie informacji, lub w poniższym wątku [Ale lepiej do Oswalda na Discordzie]). Prośba jest również, aby obecność zadeklarować do poniedziałku.
  12. Cóż, nie chcem, ale jstem niejako zmuszony do wyrażenia opinii dotyczącej opinii pojawiającej się w Republice Muratyki. Niekontrolowane konflikty mają to do siebie, że są destruktywne. My, jako społeczeństwo cywilizowane nie zamierzamy przerzucać się bezmyślnie nieistniejącymi niezniszczalnymi czołgami, a później, w przypadku, gdyby zostały zniszczone powiedzieć: "Mamy to w dupie, nie uznajemy". Nie jesteśmy też społeczeństwem konfliktowym, a wszelkie próby uregulowania spraw w sposób pokojowy były nam na rękę. Tak samo jednak jesteśmy gotowi na przeprowadzenie cywilizowanego konfliktu, w którym wszystko dzieje się w sposób, którego nie można podważyć. A nie takiego, jaki najchętniej życzyłaby sobie IV Republika Muratyki. Jeżeli chcecie, to droga wolna, znajdźcie sobie przeciwnika, który jest gotowy na przepychankę niewidzialnymi bombowcami atomowymi i czołgami jeżdżącymi z prędkością światła. I od razu mówię, u nas takiego nie znajdziecie.