Jump to content
  • Create New...

Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Federation Citizen
    563
  • Last visited

• Days Won

30

Bolesław Kirianóo von Hohenburg last won the day on September 14

Bolesław Kirianóo von Hohenburg had the most liked content!

2 Followers

About Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Recent Profile Visitors

1,380 profile views

DANE UŻYTKOWNIKA

ID Paszportu

Data przyjazdu

Podpis

Bolesław Kirianóo von Hohenburg

I Premier II Federacji Nordackiej

1174.png100464293790614696.png

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Bolesław Kirianóo von Hohenburg's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

• Posting Machine
  • Very Popular
  • One Year In
  • One Month Later
  • Dedicated

Recent Badges

239

1. Ale po co wklejać tu ile postów napisałem, skoro właśnie je policzyłem na potrzeby wklejenia i wiem już ile ich napisałem?
  2. Jest to jak dla mnie najlepsze rozwiązanie i chętnie się na takie coś zgodzę. Minister Wojny może zostać i być nadawany każdorazowo Głównodowodzącemu, ale to w sumie szczegół.
  3. Jak w tytule. Swego czasu działał Uniwersytet Zwierzogrodzki, ja w Uniwersytecie Kiriańskim od czasu do czasu publikuję coś dotyczącego historii Kirianii. Ale czemu nie założyć nowej, prywatnej uczelni? Taka Nordacka Akademia Nauk ustandaryzowałaby tytuły naukowe i tworzyła publikacje, za które naukowiec mógłby liczyć na dotacje od Rady Ministrów, a w przyszłości zebralibyśmy też innych naukowców oraz "naukowców" z Nordaty i opracowali byśmy np. wspólną i spójną historię przedinternetową. Dodatkowo można się pokusić o pracę w NAN nad stworzeniem wspólnej tożsamości nordackiej ponad tymi narodowymi - tak jak w nieistniejącej inspiracji dla Voxlandu, gdzie można czuć się Walijczykiem, Pakistańczykiem czy Egipcjaninem, a jednocześnie Brytyjczykiem i mówić tym samym językiem co reszta społeczeństwa. Pytania: 1. NAN ma powstać? A jeśli tak, czy ma być publiczna czy prywatna? 2. Jakie katedry/wydziały? 3. Tytulatura naukowa? 4. Kto będzie rektorem?
  4. Liczy się to, że większość chciała wejść do FN, reszta remisów nie ma znaczenia.
  5. Dymisja przyjęta. Szkoda trochę, ale dziękuję za szczerość.
  6. Dokładnie. Sam z LingoJama korzystam od początku działania w mikro do tworzenia tłumacza z kiriańskiego, i jak się dodaje na bieżąco to jest to czynność prawie przyjemna. Pytanie tylko, czy po opublikowaniu tłumacza można go edytować? Sam nigdy tłumacza nie skończyłem więc nie wiem.
  7. O możeby tak założyć kanał na YT i tam zamieszczać poszczególne lekcje z głosem wygenerowanym przez AI? Rozumiem, że edukacja podstawowa dotyczy np. użytkowania forum, czy czego?
  8. Dziękuję ślicznie! Lotniska i kuleje się dorobi.
  9. Chyba coś tą pelerynę urwano między nogami 😅 chyba że to taka z wcięciem...
  10. Poprawka - zdecydowanie tak. Meldunki - a po co to komu? Obywatelstwa muszą być niskie i proste. Jaki ważny problem rozwiązują?